سازگاری اغلب کلید موفقیت راه اندازی و خرید تجهیزات فست فود است. با توجه به این موضوع مهم است که تجهیزاتی که برای طبخ فست فود و ارائه آن استفاده میکنید، قابلاعتماد، با عملکرد بالا و با دوام باشد.
طیف گستردهای از تجهیزات فست فود به شما حق انتخاب بینظیر را میدهد، به این معنی که شما میتوانید اقلامی را انتخاب کنید که درست برای تهیه غذای شما مناسب باشد. اقلام موجود در این محدوده شامل تمامی وسایل مرتبط با انبار، مراحل راه اندازی، پخت و نگهداری است.
تجهیزات فست فود با کیفیت بالا به شما اجازه می دهند تا قابلیت عملکردی خود را افزایش داده و بهره وری را نیز سرعت ببخشید. بنابراین میتوانید مطمئن باشید که ارائه فست فود با نام تجاری شما برای مشتریان بسیار دلپذیر و دوست داشتنی خواهد بود.
انبار سرد در تجهیزات فست فود
انبار سرد همانطور که از نامش مشخص است به مکانی گفته می شود که مواد اولیه در آن با دمای مناسب نگهداری می شود. بنابراین تازگی در این بخش حرف نخست را می زند. زمانی که طیف وسیعی از غذاها را انتخاب میکنید، منوی خود را چک کنید و مطمئن شوید که تخمینی از میزان تجهیزات انبار سرد در راه اندازی فست فود وجود خواهد داشت.
اندازه و تعداد محدوده نیز به این تخمین بستگی دارد. گستره تجاری کار شما میتواند اقلام موجود در انبار سرد تجهیزات فست فود را تعیین نماید. اما نباید فراموش کنید که کار شما با هر وسعتی که باشد یک سری تجهیزات از پیش تعیین شده و لازم دارد، که باید با دقت انتخاب شوند.
انبار خشک در تجهیزات فست فود
اصطلاح انبار خشک در تجهیزات فست فود، به ذخیره اقلامی اشاره دارد که به محیط کنترل شده ای مانند انبار سرد نیاز ندارند (کنترل آب و هوا). مواردی که در انبار خشک انبار میشوند قابلیت و ماندگاری بالاتری به نسبت دیگر مواد خواهند داشت.
برای مواجهه با مواد غذایی که باید جزء انبار خشک در تجهیزات فست فود باشند، نگاهی به انبار، کابینت و یا قفسههای خود بیندازید. رستورانها و مراکز فست فود زمانی که اقلامی نظیر قوطی های بزرگ سبزیجات و مواد غذایی مانند آرد و شکر را ذخیره میکنند، از انبار خشک استفاده میکنند.
تجهیزات آماده سازی در تجهیزات فست فود
مانند هر کسب و کاری در حوزه آشپزی و تهیه غذا، آشپزخانه به ابزارهای و تجهیزات پایه برای تهیه نیاز دارد. اما یک تفاوت اساسی بین رستوران های فست فود با دیگر رستوران ها و کترینگ ها وجود دارد. و آن هم این است که آماده سازی در آن باید سریع باشد. به همین دلیل مهم، انتخاب تجهیزاتی که در عین سهولت استفاده کارایی بالایی داشته باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مرحله آماده سازی غذا یک بخش روتین و تکراری محسوب می شود که وسایل و اقلام مختلف آن باید دائما در دسترس کارگران یا آشپز ها باشد. غذا در این مرحله با کمک تجهیزات فست فود در فاز آماده سازی غذاها سرد یا گرم خواهد بود. بنابراین می توان حکم لوازم و ابزار داخل آن را امری حیاتی برای مرحله پخت دانست.
تجهیزات پخت در تجهیزات فست فود
شاید آشنا ترین بخش در راه اندازی فست فود خرید تجهیزات پخت و اکسسوری آن باشد. به تجهیزات فست فود در مرحله پخت خط پیتزا، خط مرغ کنتاکی، خط انواع برگر و ساندویچ و غیره نیز گفته می شود. جالب است بدانید که، عمدتاً این مرحله قابل درک تر از سایر بخش ها است و همین بخش بر تصمیم مشتری تاثیر می گذارد.
در این بخش نیز مانند خرید تجهیزات فست فود برای مرحله آماده سازی نیاز به تهیه اقلامی با کیفیت و مناسب است. عمده تجهیزات پخت در فست فود باید مدرن و امروزی باشند. چرا که بافت اکثر غذاهای مرتبط کاملاً امروزی و مدرن است. با این حال برخی تجهیزات سنتی نیز در آشپزخانه رستوران های فست فود یافت می شود. لازم به ذکر است که تهیه نقشه جانمایی تجهیزات آشپزخانه فست فود قبل از راه اندازی بسیار اهمیت دارد.
تجهیزات نگهداری در تجهیزات فست فود
در بسیاری از رستوران ها با کاربری مختلف، تجهیزات نگهداری موجود است. این تجهیزات فست فود به این نوع کسب و کار اجازه می دهند تا غذاهای تهیه شده به طور گرم و با کیفیت به صورت تازه نگهداری شوند. یا برخی مواد تهیه شده در بخش تجهیزات فست فود آماده سازی، قبل از ورود به مرحله پخت سالم باقی بمانند. مانند بسیاری دیگر از تجهیزات کیفیت و اصالت این دستگاه ها خط تولید فست فود را سرعت بخشید و آن را دچار اختلال نخواهد کرد.
تجهیزات سرو غذا در تجهیزات فست فود
تجهیزات سرو غذا در فست فود عمدتاً به صورت سلف سرویس ارائه می شود. این تجهیزات در عین حفظ دمای مناسب برای غذای مورد نظر باید آسانی و سهولت را در دسترسی، در اختیار مشتری قرار دهند. بنابراین به جز مرحله پخت، مرحله سرو غذا و خرید تجهیزات فست فود کامل از اهمیت کلیدی برخوردار است؛ چرا که در تقابل مستقیم با مشتری خواهد بود. تجهیزات سرو غذا در فست فود عمدتا استیل و با روکش چوب هستند. البته بزرگی و حجم تجهیزات سلف سرویس یا به طور کلی تجهیزات فست فود در بخش سرو غذا به کسب و کار شما و اندازه آن وابسته است.
تجهیزات شستشو در تجهیزات فست فود
تجهیزات فست فود در بخش شستشو باید متناسب و به طور کامل تهیه شوند. این تجهیزات به شما در نظافت و رعایت بهداشت کمک کرده و روند تهیه و پخت سفارشات را در مقایسه با حالت سنتی افزایش خواهد داد. این تجهیزات فست فود شامل طیف وسیعی خواهند بود. بنابراین پس از تهیه تجهیزات پخت و آماده سازی غذا حتماً باید در صدد تهیه تجهیزات شستشو برآیید.
نتیجه گیری
راه اندازی کسب و کار فست فود با توجه به روند رو به رشد سالهای اخیر، نشان دهنده اهمیت و پذیرا بودن خیل عظیمی از افراد جامعه از این نوع غذا بوده است. اگر می خواهید موفقیت را از ابتدای کار کلید بزنید و مشتریان بیشماری به سوی خود جذب کنید، ابتدا باید وسایل و تجهیزات فست فود خود را به صورت تمام و کمال تهیه نمایید. در این صورت می توانید با بازدهی بالا و سرعت عمل مناسب به نتیجه اثربخش برسید.