تجهیزات فود کورت و راه اندازی فود کورت

فود کورت مجموعه ایی از فست فودها و رستوران هایی است که یک سالن پذیرایی مشترک دارند. دور تا دور یک فضای خاص، تعداد زیادی مراکز تهیه غذا وجود دارد که هرکسی با توجه به ذائقه خود غذایی را تهیه کرده و در محل فود کورت آن را میل می کند. این مراکز غذا عموما فست فودی هستند. ( در واقع فود کورت تهیه غذا در یک مکان و سرو آن در مکان دیگر می باشد)
برای راه اندازی فود کورت نیاز به پرسنل آموزش دیده و تجهیزات مدرن دارید. از جمله تجهیزات فود کورت با در نظر گرفتن پرسنل آشپزخانه می توان به این موارد اشاره کرد:
انبار سرد، انبار خشک، تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت، تجهیزات نگهداری ، تجهیزات سرو غذا وتجهیزات شستشو.

تجهیزات-فود-کورت-تجهیزات-آشپزخانه-صنعتی
تجهیزات-فود-کورت-تجهیزات-آشپزخانه-صنعتی

انبار سرد در تجهیزات فود کورت

منظور از انبار سرد نگهداری مواد غذایی در یخچال و یا فریزر است، بنابراین تجهیزات این قسمت مربوط می شود به انواع یخچال، فریزر، دستگاه یخ ساز و دستگاه نوشابه سازو ... .

استفاده از تجهیزات سرمایشی بستگی به میزان فعالیت فود کورت و مکان طبخ غذا دارد.تجهیزات فود کورت تولید شده در گروه صنعتی داطا در سایزهای متفاوت و با کاربرد های متنوع تولید و به بازار عرضه می شوند.

استفاده از انبار سرد برای نگهداری بهداشتی انواع مواد پروتینی مانند گوشت و لبنیاتی مانند شیر، ماست، سس و... بسیار حائز اهمیت است.

در انبار سرد مراکز تهیه غذا  دمای تجهیزات سرمایشی به دو صورت تنظیم می شود:

دمای بالای صفر، که برای نگهداری مواد غذایی مانند انواع گوشت، ماهی و مرغ است.

دمای زیر صفر، که برای نگهداری مواد منجمد مانند انواع گوشت، پنیر پیتزا، ذرت منجمد و غذاهای نیمه جامد است.

انبار خشک در تجهیزات فود کورت

در تجهیزات فود کورت ذخیره سازی مواد غذایی به سه دسته تقسیم می شود. ذخیره سازی مواد غذایی سرد، خشک و مواد غیر غذایی.
منظور از انبار خشک، ذخیره سازی آن دسته از مواد غذایی است که در مدت زمان معین می توان آنها را در شرایط خاص و بدون یخچال نگهداری کرد. این انبار همچنین می تواند محل دریافت اجناس خریداری شده نیز باشد.
انبار خشک باید سرد، تاریک و البته خشک باشد. این مکان مجهز به قفسه و پالت های خاصی است که مواد غذایی به صورت بسته بندی و بهداشتی در آن قرار می گیرند. بسته بندی و چیدمان مواد غذایی باید به گونه ایی باشد تا هوا در آن گردش داشته باشد. همچنین مواد غذایی باید بر اساس تاریخ ورود به انبار مورد استفاده قرار گیرند تا دچار فساد و پوسیدگی نشوند. این انبار معمولا در نزدیکی آشپزخانه واقع می شود.

تجهیزات آماده سازی در تجهیزات فود کورت

فود کورت ها برای آماده سازی سفارشات مشتری در کوتاه ترین زمان و با بیشترین کیفیت نیاز به تجهیزات آماده سازی پخت و ارائه غذا دارند، در غیر این صورت توانایی رقابت با رقیبان خود را نخواهند داشت. لذا موفق نبودن در کاهش تحویل غذا به شمتری باعث میشود مشتری به راحتی یک فست فود دیگر را برای خرید غذا انتخاب کرد. از این رو یکی از مهمترین نکات در راه اندازی فود کورت ، تهیه تجهیزات آماده سازی مدرن برای آشپزخانه فست فود می باشد.
تجهیزات آماده سازی غذا محدود به مکان آشپزخانه نمی شود. از ابتدای تهیه و نگهداری مواد اولیه تا ترکیب، برش و ارائه آن به مشتری در این حیطه قرار می گیرد.
برای مثال در آشپزخانه کلیه تجهیزاتی که برای تمیز کردن مواد اولیه بکار می رود به عنوان تجهیزات آماده سازی غذا نامیده می شود. در این مرحله از تجهیزات خاصی برای ترکیب و میکس کردن مواد اولیه استفاده می شود.

تجهیزات پخت در تجهیزات فود کورت

تجهیزات پخت همان ابزار و وسایلی هستند که سرآشپز به کمک پرسنل خود مزه ها را باهم ترکیب می کند. در واقع می توان گفت از مهمترین قسمت های فود کورت است که تاثیر بسزایی در موفقیت در راه اندازی فود کورت دارد.
برای تهیه تجهیزات پخت در راه اندازی فود کورت، به میزان فضای فودکورت باید توجه کرد.ممکن است در ساعاتی از روز با حجم اندکی از سفارشات مواجه شوید که در این صورت تجهیزات کوچک مانند انواع فر می تواند پاسخگوی نیاز شما برای سرویس دهی باشد، در حالی که در ساعات شلوغی نیاز به تجهیزات پختی دارید که بتواند در لحظه پاسخگوی تعداد زیادی از سفارشات باشد.
تجهیزات پخت با توجه به منو و لیست غذا شامل انواع فر، اجاق گاز، مایکروویو، سرخ کن، گرمکن و ... می شود.
به طور کلی در فود کورت ها غذا به صورت انواع ساندویچ، همبرگر، پیتزا و کنتاکی سرو می شود. در ابتدا مشخص کنید در کدام قسمت ، قصد فعالیت دارید و سپس با توجه به آن اقدام به تهیه تجهیزات پخت نمایید. هر کدام از این غذاها برای پخت و سرو نیاز به امکانات خاص خود را دارد.

تجهیزات نگهداری در تجهیزات فود کورت

تجهیزات نگهداری شامل ابزار هایی است برای حفظ و مراقبت از مواد غذایی سرد و گرم، خشک و تر، ظروف پخت و پز و سرو غذا است. در نگهداری و ذخیره سازی مواد غذایی از انبارهای خشک، تر، یخچال و فریزر استفاده می شود.
ذخیره سازی مواد شوینده، شیمیایی و ظروف نیز باید در مکانی مخصوص و مناسب انجام شود. این مکان معمولا قفسه و محفظه های خاصی برای نگهداری مواد غیر غذایی دارد. در این انبار مواد شیمیایی و شوینده و ظروف مصرفی باید به صورت تفکیک شده از هم نگهداری شوند.

تجهیزات سرو غذا در تجهیزات فود کورت

در فودکورت ها غذا معمولا به صورت سلف سرویس به مشتریان ارائه می شود بنابراین از مهمترین تجهیزاتی که در زمینه سرو غذا می توان به آن اشاره کرد خط کامل سلف سرویس است.
خط کامل سلف سرویس را می توانید در ابعاد متفاوت و با توجه به نیاز خود تهیه نمایید. تجهیزات سرو غذا در تجهیزات فود کورت شامل کانتر سرد و گرم، کانتر معمولی، کانتر نوشیدنی، کانتر انواع ظرف و قاشق چنگال، کانتر نگهداری مواد غذایی، کانتر سالاد و کانتر ال شکل است. رف و ریل از دیگر تجهیزاتی است که در کنار خط کامل سلف سرویس قرار می گیرد که محلی برای سینی و دیس غذا است.
قسمت های خط سلف سرویس را می توان بنا به نیاز فود کورت کم و یا زیاد کرد.

تجهیزات شستشو در تجهیزات فود کورت

با استفاده از ظرفشویی مکانیزه می توان بوسیله آب داغ سخت ترین لکه ها را از بین برد و در عین حال ظروف ضد عفونی نیز می شوند. هیچ چیز مانند یک ماشین ظرفشویی مناسب نمیتواند کار شستشو در فود کورت را راحت کند. ماشین های صنعتی ظرفشور در مدت زمان کوتاهی قادر به شستن حجم بالایی از انواع ظرف و ظروف هستند. استفاده از تجهیزات شستشو به طور کاملا محسوسی می تواند باعث بالا بردن سرعت کار شود.

فارسی