فهرست مطالب این متن :
به منظور تهیه غذای با کیفیت و متنوع، به مقدار زیاد و سرعت بالا، آشپزخانههای صنعتی در مکانهای مختلف برای پاسخ به نیازها تأسیس میشوند. این آشپزخانهها نیاز به تجهیزاتی دارند تا با استفاده از آنها غذاهایی با کیفیت مرغوب، طعم لذیذ، حجم بالا و در کوتاهترین زمان بپزند.
تنوع در تجهیزات باعث سهولت بهرهمندی از این وسایل شده است. لوازم پخت صنعتی انواع مختلفی دارند که پاسخگوی نیازهای آشپزخانهها میباشند. ملاکهایی برای تهیه این لوازم وجود دارد که به کیفیت آشپزخانه شما کمک میکند.
آشپزخانهها برای تهیه غذا، به آشپز، مواد اولیه و لوازم پخت احتیاج دارند. در گذشته برای پخت و پز از وسایل سنتی استفاده میکردند. امروزه در بعضی موارد به طبخ غذا با سرعت و مقدار بسیار احتیاج داریم. مثلاً در رستورانها، هتلها، خوابگاهها، کارخانهها، ادارات و سازمانهای بزرگ و دیگر موارد لازم است غذا با حجم بالا تولید شود. لوازم پخت صنعتی یکی از نیازهای مهم آشپزخانههای بزرگ و حرفهای است.
اگر قصد دارید آشپزخانه بزرگ تأسیس کنید به تجهیزات حرفهای و صنعتی احتیاج دارید. هزینه تهیه این وسایل و لوازم ممکن است در مرحله اول زیاد به نظر برسد اما توجه داشته باشید که یکی از موارد مهم در تهیه غذا به مقدار زیاد، داشتن وسایل مورد نیاز است. تجهیزات مورد نیاز شما با توجه به نوع غذاهایی که در نظر دارید در آشپزخانه خود طبخ کنید انتخاب میشوند.
از موارد مهم در لیست وسایل مورد نیاز آشپزخانههای بزرگ، لوازم و تجهیزات پخت را میتوان نام برد. وسایلی مانند دیگهای بزرگ طبخ برنج، اجاق گاز، دیگهای بزرگ پلوپز، دیگهای پخت خورشت، سرخکن، کباب پز، فر و.. لوازم پخت صنعتی با اهمیت بالا به شمار میروند.
دقت کنید که انواع مختلفی از هرکدام از لوازم آشپزخانه با برندهای مختلف موجود است و شما باید با توجه به ویژگیهای وسایل و کیفیت آنها موارد مورد نیاز آشپزخانه خود را تهیه کنید.
توجه داشته باشید که دریافت لیست قیمت و ویژگیهای محصولات از فروشنده یا برند مورد نظر به شما در خرید کمک میکند. راه دیگری هم هست که شما به فروشنده درباره وسیله مورد نیاز توضیح ارائه کنید و سپس از پیشنهادات وی بهره ببرید.
تجهیزات پخت صنعتی با توجه به منوی غذایی آشپزخانه شما انتخاب میشوند. برخی لوازم برای بعضی منوها مهمتر و کاربردیتر هستند و برای دیگر موارد کاربرد چندانی ندارند. در این میان وسایلی هستند که در اکثر آشپزخانهها به آنها نیاز داریم. اجاق گازها با انواع مختلف، دیگهای برنج یا پلوپزها، دیگهای خورشت، کبابپزها، ماهیتابه گردان، فر، سرخ کن و غیره از جمله وسایل پرکاربرد هستند.
برای حفظ کیفیت و مرغوبیت غذا لازم است که اولاً از مواد اولیه خوب مراقبت کنیم و آنها را در محیط مناسب نگهداری کنیم و در درجه دوم باید محیط آشپزخانه و وسایل پخت را نظافت کنیم.
هر روز باید آشپزخانه و تجهیزات آن را تمیز کنیم. این کار هم از لوازم شما محافظت میکند و هم طعم اصلی و کیفیت مورد نظر غذاها را محفوظ میدارد. تمیزکاری روزانه طول عمر لوازم پخت صنعتی را افزایش میدهد.
تمیزکاری دورهای هم لازم است
علاوه بر تمیزکاری روزانه باید به طور دورهای هم تمیزکاری داشته باشیم. هرچند شما هر روز تجهیزات آشپزخانه خود را تمیز کنید برخی قسمتهای وسایل دسترسی سختتری دارند پس باید به صورت دورهای هر چند وقت یکبار نقاط دور از دسترس تجهیزات را تمیز نمایید.
توجه داشته باشید برای پاکیزه کردن تجهیزات آشپزخانه از شویندههای مناسب و به مقدار مورد نیاز استفاده کنید. رعایت این نکته به شما کمک میکند تا مدت طولانیتری از وسایل آشپزخانه خود بهره ببرید.
به دستورالعملهای تمیز کردن تجهیزات توجه کنید تا لوازم آشپزخانه شما آسیب نبینند و سالم بمانند.
هر وسیله آشپزخانهای ابزار تمیزکاری مخصوص به خود را دارد. برای حفظ سلامت و طول عمر لوازم پخت صنعتی باید از ابزار مناسب هر وسیله برای خودش استفاده کرد. فروشندگان هنگام فروش تجهیزات آشپزخانه، وسایل و مواد شوینده مورد نیاز برای تمیزکاری را به خریدار پیشنهاد میدهند.
این که شما چگونه و با چه چیزهایی لوازم آشپزخانه خود را پاکیزه کنید در حفظ طول عمر وسایل اهمیت به سزایی دارد.
برای تهیه تجهیزات پخت صنعتی، به ملاکها و معیارهایی برای تشخیص بهترین و کاربردیترین وسایل، نیاز داریم. موقع خرید شما با نمونههای مختلف و متنوع روبهرو خواهید شد پس بهتر است قبل از خرید با لوازم مورد نیاز آشپزخانه خود و ویژگیهای لازم برای آنها آشنا شوید.
غذاهایی که قرار است در آشپزخانه شما طبخ شوند تعیین میکنند که به چه وسایلی برای پخت نیاز دارید. بعضی تجهیزات ممکن است برای چند نوع غذا کاربرد داشته باشد پس سعی کنید از خرید وسایل با کاربردهای تکراری بپرهیزید.
این که شما قرار است در هر وعده، روز، هفته یا ماه چقدر و کدام نوع غذا را تولید کنید حائز اهمیت است. هرچه حجم مورد نیاز بیشتر باشد به تجهیزات بزرگتری احتیاج دارید. پخت یکجا با مقدار بالای نوعی غذا ممکن است نیازمند شرایط خاصی باشد که وسیله پخت شما باید بتواند آن شرایط را با ویژگیهای خاص برای مواد غذایی فراهم کند. اگر کیفیت غذا و سرعت پخت برای شما اهمیت دارد به ظرفیت تولید و فروش در وعده، روز و هفته یا ماه دقت کنید و لوازم پخت صنعتی مناسب با آنها را تهیه نمایید.
بعد از انتخاب نوع غذاها و مقدار تولید، نوبت به این میرسد که متراژ آشپزخانه خود را مد نظر قرار بدهید. دقت بورزید که وسایلی که قرار است بخرید متناسب و با چینش مناسب در آشپزخانه شما جای بگیرد. هرچند تجهیزات آشپزخانه در سایزهای مختلف و با ویژگیهای متفاوت با نیازهای آشپزخانهها تولید میشود اما این هشیاری شما را میطلبد که بهترین گزینهها را با توجه به نیازتان، از بین تجهیزات موجود برای آشپزخانه خود تهیه کنید.
اهمیت دادن به آشپزخانه و تجهیزات و محیط آن در واقع اهمیت دادن به کیفیت غذا و جلب نظر مشتری است. با تحقیق و بررسی ویژگیهای لازم برای وسایل و محیط آشپزخانه خود را بیابید و سپس با توجه به اهمیت و کاربرد تجهیزات، خرید کنید. توجه داشته باشید مراقبت از وسایل و تمیزکاری اصولی در بهرهمندی شما از آشپزخانه تأثیر میگذارد. لوازم پخت صنعتی مناسب، مطمئناً کمک حال شما در جذب و نگهداری مشتری است.