ما به تازگی وارد یک دهه جدید شدهایم و سال ۲۰۲۰ همچنان نشان میدهد که فناوری در حال تغییر نحوه عملکرد آشپزخانههای صنعتی و بهبود کیفیت غذا و همچنین رضایتمندی در رستورانها است. هر چقد زمان میگذرد ، تکنولوژی بصورت چشمگیری در حال توسعه و بهبود و تکمیل فرآیند خودکار کردن آشپزخانه های صنعتی می باشد .
در واقع، با ظهور اینترنت اشیا (IOT)، بستری که هر کسی و هر چیزی را به شبکه جهانی وب متصل می کند، اشیای بی جان مانند یخچال، اجاق گاز، ماشین ظرف شویی ، باربیکیو و … اکنون می توانند با سطوح بالایی از داده های هوش دیجیتالی ارتباط برقرار کرده و اطلاعات خود را به بدون دخالت انسان به اشتراک بگذارند.
این ماشینهای بیجان به واسطه داشتن «ذهن خاص خود»، میتوانند کارکنان رستوران را از کارهای خستهکننده و پیش پا افتاده آشپزخانه که اغلب تکراری، فشرده و طاقتفرسا هستند، رها کنند.
در یک محیط تجاری که بیش از هر زمان دیگری رقابتی شده است، رستوران ها تحت فشار فزاینده ای قرار دارند تا خیلی بیشتر از صرف یک وعده غذایی عالی را ارائه دهند .کسبوکارهای خدمات غذایی باید راههایی برای کاهش هزینهها بدون به خطر انداختن کیفیت غذا یا تجربه مشتری بیابند.
به همین دلیل، بسیاری از آشپزخانه های صنعتی از اتوماتیک کردن و حتی روباتیک کردن تجهیزات خود برای بهینه سازی عملیات روزانه آشپزخانه، نیروهای مورد نیاز ، مدیریت منابع و انرژی، سرعت و دقت خدمات، کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جلوگیری از هدر رفت مواد استقبال کرده اند .
فهرست مطالب این متن :
با پیشرفت های مختلف تکنولوژیکی موجود در دهه جدید ، ممکن است دانستن اینکه صاحبان رستوران ها باید در کجا سرمایه گذاری کنند تا آشپزخانه صنعتی خود را به یک آشپزخانه نسل جدید تبدیل کنند ، بسیار مفید می باشد .
بیایید نگاهی به یک گزارش که با یک چشم انداز ۱۰ ساله توسط اتحادیه بین المللی رستوران ها و همکاری American Express and Nestlé Professional تهیه شده است بیندازیم.
برای بخش تجهیزات خدمات غذایی، این گزارش بیشتر پیشبینی میکند که نیروی کار در این زمینه رفته رفته کم رنگ تر میشود ، تجهیزات آشپزخانه هوشمندتر میشوند و تحولی عظیم در این صنعت رخ میدهد.
این گزارش پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۳۰:
• با کاهش هزینهها و پیچیدهتر شدن سیستمهای رباتی و انعطافپذیر و قابل برنامهریزی مجدد، عملیات های آماده سازی غذا کاملاً خودکار خواهند شد.
• رستوران آینده با تجهیزات آشپزخانه خودکار کوچکتر خواهد شد و چیدمان معمولی آشپزخانه ممکن است تغییر کند.
• هوش مصنوعی با دانش تکنیکهای آشپزی ، دستور العملها و مواد اولیه مورد نیاز میتواند تجربیات غیرمنتظرهای و جذابی در آشپزی و نوشیدنیها بوجود بیاورد .
فناوری همراه با اتوماتیک بودن تجهیزات می تواند فرآیندها را کارآمدتر کند و همچنین هزینه های آشپزخانه را کاهش دهد. اگرچه برخی از این فناوری دارای قیمت گزافی هستند، اما پیشرفتهای جدید در برابر تجهیزات قدیمی ، سیستمهای آشپزخانه را در دسترستر و مقرون به صرفهتر میکند.
به همین دلیل است که میتوان انتظار داشت که رستورانهای بیشتری به صف خودکار سازی تجهیزات خود اضافه شوند، زیرا صنعت خدمات غذایی همچنان به رشد و تخصص خود ادامه میدهد.
اول از همه، شما به یک راه حل نیاز دارید تا آشپزخانه رستوران شما را با تمام دستگاه های رستوران شما یکپارچه شود. ایجاد یک رستوران با ارتباط خوب با فناوری که با یکدیگر ارتباط برقرار می کند، دشوار است. خبر خوب این است که با اینترنت اشیا، می توانید تجهیزات آشپزخانه خود را به سمت خودکار شدن پیش ببرید .
به عنوان یک صاحب رستوران، بدون شک می خواهید رستورانی هوشمندتر، کارآمدتر و سودآورتر ایجاد کنید. اینجاست که داده های آشپزخانه بسیار ضروری می شود. تعدادی از سیستمها اکنون شروع به جمعآوری دادهها از هر مرحله از تجربه میهمانان میکنند و تجربه شخصیتری را از اولین تماس تا زمانی که رستوران شما را ترک میکنند، ایجاد میکنند. با در دست داشتن این داده ها، صاحبان رستوران می توانند از آن برای ایجاد کمپین های بازاریابی و شناسایی چالش ها استفاده کنند.
با افزایش تقاضا برای گزینههای غذاخوری و تحویل در خارج از محل رستوران ، این ویژگی برای ترکیب جریانهای دوگانه ترافیک (داخل فروشگاه و خارج از محل) ضروری است. بوسیله سیستم هاس هوشمند سفارش غذا برای ارائه سرویس برای سفارهای خارج از رستوران ، زمان دقیقی را ارائه می شود و آشپزخانه شما استرسی ندارد.
وقتی ترافیک در آشپزخانه افزایش می یابد، این سامانه ها برای مشخص کردن زمان ، تمام ترافیک رستوران را در نظر می گیرد. به این ترتیب مهمانان سفارش خود را در زمان مورد انتظار دریافت می کنند.
اگر رستوران شما دارای یک سیستم سفارش آنلاین با یک نرم افزار ارتباط با مشتری باشد ، می توانید پیامک های اطلاع رسانی از روند سفارش های ثبت شده در خارج از رستوران را اطلاع رسانی کنید .
جدا از ویژگی های آشپزخانه خودکار، تعدادی از لوازم آشپزخانه خودکار وجود دارد که می تواند آشپزخانه شما را وارد دوره ی جدید کند. در زیر چند نمونه از این موارد ذکر شده است.
به طور سنتی یک کار پر حرارت ، چرب، تکراری و به طور کلی خطرناک است، سرخ کردن اکنون بسیار آسان تر، کارآمدتر، صرفه جویی در انرژی و هزینه و همچنین ایمن تر شده است.
کنترل های خودکار و فرآیندهای پخت و پز نیروی کار را کاهش داده و مسائل ایمنی را حذف می کند و در عین حال کیفیت و قوام غذاهای سرخ شده را افزایش می دهد.
معرفی سرخ کن هایی با فیلتر داخلی روغن در طول روز به معنای بهبود کیفیت روغن و طعم غذا و همچنین افزایش عمر روغن است. برخی از سرخ کن های جدید ۴۰ درصد روغن کمتری نسبت به مدل های قدیمی مصرف می کنند.
گریل دو طرفه از زمانی که مک دونالد برای اولین بار از آن در دهه ۶۰ استفاده کرد، مسیر طولانی را طی کرده است. برای مثال گریل های نسل جدید دارای صفحه کنترل لمسی مبتنی بر نماد است تا اپراتورها بتوانند دما و زمان پخت را برای هر آیتم منو از پیش تعیین کنند.
Combi ovens یا اجاقهای ترکیبی با عملکرد پخت و پز سه در یک با استفاده از گرمای همرفت، بخار یا ترکیبی از هر دو، یکی دیگر از صرفهجوییهای بزرگ در کار و زمان هستند.
اجاقهای ترکیبی این امکان را برای سرآشپزها فراهم میکنند که مجموعهای از عملکردها را در یک قطعه واحد انجام دهند. نه تنها غذا را به سرعت طبخ می کند، یک اجاق ترکیبی نیز تمام نظارت و بررسی کار را از دست کارکنان آشپزخانه می گیرد.
Combi ovens تنظیمات دما، رطوبت و زمان پخت را به تنهایی تنظیم می کند، بروی درجه پخت غذا نظارت می کند و همچنین آشپزها را از دردسر چرخاندن مکرر ظروف سرخ شده در تابه نجات می دهد.
یک مثال عالی، Rational’s SelfCookingCenter®، اولین اجاق واقعاً هوشمند در جهان است. خط اجاقهای ترکیبی هوشمند Rational اکنون یک مدل XS با سایز جمعوجور ارائه میکند که علاوه بر اندازههای بزرگتر در نسخههای برقی و گازی دارای مدل رول نیز می باشد.
هوش آشپزی داخلی Combi ovens که اندازه و مقدار مواد غذایی را تشخیص میدهد و بهترین روش و زمان پخت را محاسبه میکند. و یک ویژگی خود تمیز کنندگی و رسوب زدایی با صرفه جویی در کار، که می تواند بدون نظارت یک شبه انجام شود.
نتیجه گیری :
همانطور که صنعت به پیشرفت خود ادامه می دهد، فناوری تجهیزات آشپزخانه نیز رشد خواهد کرد. با ساده سازی آشپزخانه های صنعتی با خودکار سازی و روباتیک، بسیاری از فشارهای روزمره که کارکنان آشپزخانه تجربه می کنند را می توان از بین برد. خودکار سازی آشپزخانه قطعه حیاتی این پازل است که به ایجاد یک رستوران هوشمندتر و کارآمدتر کمک می کند که مهمانان را راضی نگه می دارد و وفاداری را ایجاد می کند